Co nejím maso, nevím co je tzv. žaludeční chřipka

8. 04. 2015 7:27:07
Žaludeční chřipka je prý slabá otrava zkaženým masem. Souhlasím. Od té doby, co nejím maso, mě tahle nemoc míjí. Kolegové trpí, s teplotou a bolestmi chodí do práce, přišli by totiž o spoustu peněz. Mi zbývá ušetřená energie na zajímavosti a radosti života.

Dodržuji i jiná zdravá pravidla. Vyhýbám se pšenici, mléčným výrobkům, vajíčkům. Není dobré konzumovat jakékoli trvanlivé potraviny, kterých se dotkla lidská ruka a vpašovala do nich různá aditiva a chemikálie, nejlépe z uhlí a ropy kvůli krásné barevnosti a ochucení. Jenže za tohle platíme krutou daň nemocemi. Rakovina, nemoci zažívacího ústrojí, ale i psychické problémy souvisí s nedobrou stravou.

Mám dojem, že můžu testovat potraviny. Než jsem odmítla konzumaci pšeničných produktů, často jsem měla na jazyku po jejich kontumaci divnou pachuť, kterou již delší dobu nepociťuji.

Při vnímání toho, co nám říká naše tělo, rozum a pocity, bychom mohli být zdraví a užívat si plně života. Je ovšem třeba si najít jeho smysl, jinak nás o zdraví připraví úzkost a pocity nespokojenosti z nenaplněného života. Nečekejme zázraky, ale snažme si zpříjemnit život každodenními maličkostmi a omezením kritických postojů. Buďme více v přírodě a s milými a férovými lidmi, a ne s někým jen proto, abychom vyplnili prázdnotu a zahnali nudu.

Maso následují mléčné výrobky, které nám zahleňují tělo, zejména dýchací cesty a klouby. Při troše vnímavosti nám naše tělo a jeho reakce na různé potraviny napoví, co je pro nás dobré, a co ne.

Prohlašuji o sobě, že jsem hypochondr, který je citlivý na sebemenší bolest a nesnáší ji. To mě zřejmě přivedlo ke zdravému životnímu stylu. Přece nebudu dělat něco, z čeho jsem nemocná, mám bolesti a musím navštěvovat ony místnosti, kde na mě naskáčou ještě další nemoci včetně psychických při poslechu problémů pacientů.

Ty musíš mít silnou vůli, že, často slyším od lidí. Nevím jak to je, jen se chci cítit dobře, a nebýt omezovaná bolestí, nepříjemnými pocity a polykáním jakési chemie, ze které profitují zejména ti, kteří ji vyrábějí a šíří, pacienti už méně. Je vůbec možné, aby někomu pomohla denní konzumace několika různých léků, jejichž účinky jsou často protichůdné a škodlivý efekt převažuje nad léčivým, nehledě na finance, které ubírají z rozpočtu určeného pro radosti života.

A proč nejíš maso, to bych nemohl/a, být bez masa. To radši budu brát léky, říkají někteří a kazí mi svými otázkami chuť oběda či večeře. Někdy mám chuť jim říct, že se chci jen v klidu najíst, což je pro zdraví také zásadní. Je to každého volba, ale často taková, která vysává nejen z rodinného, ale i státního rozpočtu spousty peněz na léčení následků. Odlehčené tělo též lépe snáší stres, má více energie pro život.

Přeji všem masožroutům a mlsounům hodně zdravého rozumu a pevné vůle a zdraví pro lepší a hodnotnější život. Mám takové rčení: Kdybych pila alkohol, kouřila a jedla maso, nikdy bych si nekoupila půl domku se zahrádkou, na které pěstuji bylinky a ovoce a zeleninu pro zdravý a chutný život.

Autor: Lenka Hoffmannová | středa 8.4.2015 7:27 | karma článku: 13.55 | přečteno: 1022x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.38 | Přečteno: 542 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 28.51 | Přečteno: 1880 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.48 | Přečteno: 278 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.26 | Přečteno: 207 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.02 | Přečteno: 269 | Diskuse
Počet článků 710 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1093

Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...