Čtenáře bulváru lze poznat na první poslech

30. 04. 2015 15:20:53
Víte, že se v banánech objevili jedovatí malí pavoučci, kteří vás mohou zabít? A víte, že když zasadíte celer příliš brzy a přijde chladné počasí, místo bulev se dočkáte květů? Kdo tohle neví, může přijít o život i úrodu.

Tyhle jobovky lidé rádi šíří dál. Přece se musí podělit s ostatními, varovat je. Jenže podle průzkumů 80% lidí bulvár čte, takže tyhle informace pro ně nejsou nic nového. Ale to nevadí, alespoň mají téma k zajímavému hovoru.

Jedna kolegyně tvrdí, že kdo se nedívá na televizi, nemá se pak s lidmi o čem bavit, prostě není in. Neví, co se děje v seriálech, kdo s kým spí, kdo koho opustil, podvedl. Kdo si koho vzal, komu se narodilo dítě či kdo zemřel, a musel být tudíž nahrazen čerstvou krví.

Taky je potřeba sledovat, kde se co ve které ZOO narodilo, jak mládě prospívá, jak se o ně matka stará či nestará, popřípadě, která ZOO nakoupila nějaké nové a neokoukané zvíře, které lidé mohou přijet navštívit, případně si adoptovat.

Ve zprávách jsme informovaní o tom, které celebritě kde vypadlo neposedné ňadro, či jiná část tělíčka. Komu co prosvítá či se vybuluje v nejnovějším modelu. Kdo tohle nesleduje, jakoby nebyl.

K ranní kávě se zákuskem či koláčkem si lidé rádi podiskutují o nejnovějších světových katastrofách, vraždách, loupežích. Takové stínání hlaviček v přímém přenosu bývá největším trumfem. Že se některým citlivým osobám bouří žaludek nejen proti lepku, kofeinu, ale i proti nervydrásajícímu líčení nejlépe masových vražd? Má prostě smůlu.

Jedna dáma zásadně bulvár nečte, neboť její nervová soustava po půlhodinovém prohlížení Blesku a dalším pokusu o den později dala najevo, že tohle je na ni moc, a vyžádala si dvoudenní bolení hlavy a žaludku. Je to podobné, jako pozřít cosi nechutného. Poté stačí pohled a tělo a žaludek se začnou bouřit.

Poslouchat vlastní tělo se vyplatí. Lékař je jen člověk, a nevidí do našich útrob a hlavy. Jen my nejlíp víme, co nás znepokojuje, působí nám bolest, či stres. Vnímat to, co nás stresuje, působí nám bolest, jakési problémy, a naopak to, co nás dělá šťastnými a spokojenými, je moc důležité a vede k lepšímu životu.

Autor: Lenka Hoffmannová | čtvrtek 30.4.2015 15:20 | karma článku: 35.56 | přečteno: 4634x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Kultura

Dita Jarošová

Uchazečky konkurzu na ředitelku /povídka/

Všechny tři postupně hledaly kongresovou místnost, až skoro bez toho "s", dveře měla čísla, která však v pozvánce nestála. A tak trochu zoufale korzují po chodbách bez informačních cedulí odchytávají všemožné i domnělé úředníky .

28.3.2024 v 9:45 | Karma článku: 7.08 | Přečteno: 215 | Diskuse

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

Všichni máme v paměti telefonní aplikaci Bez Andreje. Funguje dosud? Kupujete anebo využili jste ji někdy v minulosti? Už její pouhý výskyt nám v podstatě oznamuje, že bude přetěžké vyhnout se výrobkům právě z této stáje...

27.3.2024 v 9:50 | Karma článku: 11.28 | Přečteno: 310 | Diskuse

Richard Mandelík

Jeden podařený slavnostní koncert k roku české hudby

Koncert až na dvě zajímavé výjimky vokální a celý věnovaný památce české skladatelky Slávy Vorlové (1894—1973)), tudíž dnes užito jen její hudby a občas i textů.

25.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 45 | Diskuse

Ladislav Kolačkovský

Rytíři Sacher-Masochové v Praze, c. a k. úředníci a milostné vášně

Na Olšanských hřbitovech je hrobka rytířů Krticzků von Jaden. A tam odpočívá i vlastní sestra slavného Sachera-Masocha, díky němuž vzniklo slovo masochismus. Barbara von Sacher. O rodu rytířů Sacher-Masoch a Krticzků.

24.3.2024 v 19:47 | Karma článku: 17.84 | Přečteno: 345 | Diskuse

Pavel Král

Spravedlnost

Po přečtení tohoto příběhu bych mohl jen poznamenat, že spravedlnost je v Božích rukou. A tím by bylo celé téma vyčerpáno. Ale já bych rád spolu s vámi uvažoval o potřebě spravedlnosti v širších souvislostech. A k tomu bych rád...

24.3.2024 v 13:00 | Karma článku: 4.43 | Přečteno: 117 | Diskuse
Počet článků 710 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1093

Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...