Jedna pensylvánská farma dělá věci kolem chovu kuřat trochu jinak, a přesto stále dosahuje vynikající výsledky. Její majitel Scott Sechler je jedním z průkopníků, kteří se spoléhají výhradně na směs oreganového oleje a skořice.
Tato směs je kompletně přírodní, a navíc má pro kuřata spoustu zdravotních výhod, nehledě na vyšší kvalitu a humánnost chovu.
Přestože tento způsob ochrany je poněkud nákladnější, kuřata jdou velmi dobře na odbyt i při vyšší ceně. Úspěch Sechlerovy farmy ukazuje zajímavý trend zejména ve Spojených státech. Lidé si pečlivěji vybírají potraviny, které nakupují, více dbají na způsob, jakým jsou pěstovány rostliny a chovaná zvířata. Lidé jsou ochotni zaplatit více za zdravější potraviny.
Nápad farmáře Sechlera si získává mnoho příznivců. Bob Ruth, šéf jedné z dalších farem v Pensylvánii, ověřuje účinek směsi oreganového oleje se skořicí při chovu prasat.
Proč mnoho farmářů hledá alternativu k antibiotikům, přestože jsou levnější a snadněji se s nimi pracuje? Na začátku chovu nejsou antibiotika nutností, pokud farmáři dělají dobře svou práci a udržují zvířata v čistém prostředí. Infekce se nejčastěji projeví v nedostatečně udržovaných a doslovně zaneřáděných provozech a následně na nedostatečně v čistotě udržovaných jatkách. Pokud jsou farmy a jatka desinfikovány a udržovány v čistotě, infekce se projeví jen výjimečně.
Kéž by takových farmářů bylo co nejvíc, stejně jako pěstitelů. Je jisté, že bychom na tom zdravotně byli podstatně lépe.