Lenka Hoffmannová

Tygřík a sousedi

23. 08. 2016 13:56:48
Jednoho listopadového rána byla na rohožce před vchodem do práce nalezena malá tříbarevná kočička. Kotě spořádalo celou misku mléka a pak vytvořilo na chodbě dlooouhou loužičku. Tříbarevná prý může být jen kočka, prohlásila

kolegyně bioložka. A taky byla. Domů byla odnesena v lepenkové krabici. Doma pořád jen spala a jedla a vůbec si nehrála, což bylo podezřelé. Později byl objeven na bříšku velký otok, a tak se šlo k veterinářce, která píchla injekci a do druhého dne otok praskl a bylo dobře.

Milá a přátelská kočka dělá majitelce jen radost a máličko starost. O rok později se na zahradě objevil černý kocourek. Dostal od už velké kočky ťafku a bylo to vyřízeno. Na jeho zahradě řádili dva vlčáci, a tak spal a procházel přes sousedy. Na druhé straně měli starou a pomalou kočku, která další rok umřela.

Malí kluci od sousedů, zvláště ten mladší, často přilepený na plotě, na Tygříka čekal a toužil se pomazlit. Sousedka mu někdy kočku přistrčila k plotu a on ji podrbal na hlavičce. Pak si přinesli domů černou kočičku, která od začátku kočce staré vyhlásila boj. Ta se ale nedala a pořád dotírala, až je bylo možno obě spatřit spící kousek od sebe na zahradě sousedů. Kočka se také odvážila do domu, odkud byla záhy vypuzena, ale asi je to obě bavilo.

Letos v květnu černá kočka povila sousedům 3 krásné kocourky, jeden je černý po ní a dva mourovatí a moc roztomilí, jenže asi za dva měsíce milou kočku přejelo nad ránem auto. Za dva týdny na to se přiotrávil černý kocour a majitel ho nechal utratit. Tygřík smutnila a dokonce si v den, kdy umřela černá kočka, vlezla pod peřinu, což dělala naposledy jako kotě. Naštěstí ji zaměstnává vyhánění dvou malých kocourků ze zahrady. Třetí byl předán nové majitelce.

Kocourci jsou živí a už několikrát byli sundáváni ze stromů v obou zahradách, taky se snaží si Tygříka adoptovat jako novou mámu, zvláště ten černý. Tygřík na ně syčí, sem tam padne nějaká ta ťafka, ale když nejsou na zahradě, je jí smutno. Pak mňouká na majitelku, protože kocourci při jejím spatření okamžitě přiběhnou, protože ta nosí na schody do zahrady misku s masíčkem, na rozdíl od granulí, které jim servírují doma. Přece jen to je jiný kalibr. Jenže ty misky nosí Tygříkovi, ale ta záměrně nechá kocourkům zbytky. Černý se dokonce jednou odvážil k Tygříkovi lehnout a dal si packu na její kožíšek, kupodivu Tygřík neprotestovala, a tak to kocourek zkouší čím dál častěji a Tygříkovi to čím dál méně vadí.













.

Autor: Lenka Hoffmannová | karma: 22.57 | přečteno: 531 ×
Poslední články autora