Lenka Hoffmannová

Pesimismus je luxus, který si Židé nemohou dovolit

25. 11. 2016 7:35:11
To prohlásila bývalá premiérka Izraele Golda Meierová. Premiér Netanjahu v souvislosti se stovkami žhářských útoků, které od úterního rána rozpoutaly v Izraeli peklo prohlásil, že žhářství je terorismus..

Bylo již evakuováno téměř 80 tisíc osob včetně Palestinců. Vzplály stromy na rozsáhlých plochách, které byly desítky let zalesňovány a činily z Izraele jediný zelený stát na Středním východě. Příspěvky na zasazení každého stromu putovaly do Izraele z celého světa.

Lidem ohroženým požáry opět pomáhá aplikace, kde lidé mohou svým blízkým a přátelům sdělit, že přestože žijí v nejhůře postižené oblasti Haify, jsou v pořádku. Příbuzní a přátelé naopak nabízejí pomoc, dočasné ubytování a další potřebné věci.

Celý region se snaží pomáhat, Chorvatsko, Řecko, Turecko, Rusko, Itálie a Kypr, dokonce i Egypt a Jordánsko již poskytli nejméně 10 největších letounů určených pro boj s požáry. Letouny načerpají vodu ze Středozemního moře a poté vzlétnou ke své další misi. Během několika hodin dorazí další obří posila ze Spojených států. Do Izraele připlul také obří tanker.

Bohužel v České televizi se o tomto strašlivém boji s požáry v Izraeli nezmiňují. Zpravodaj Jakub Szántó se totiž právě s kameramanem nachází v iráckém Mosulu, kde se dějí další hrůzy při bojích vládních vojsk s ISIS. Celý Střední východ je ve válce, vlna uprchlíků se valí na Evropu a Ameriku a nemysleme si, že k nám nedorazí..

V Izraeli již bezpečnostní síly zatkly několik žhářů. Zakládání stovek ohňů je prý důsledkem nově schváleného izraelského zákona, který zakazuje šíření islámských modliteb, které muslimové pronášejí veřejně několikrát denně, pomocí amplionů. Toto jistě muslimům nenařizuje Alláh či Korán.

Izrael je jediná země v oblasti, kde mohou lidé žít a svobodně vyznávat jakékoli náboženství. Židé byli již po založení státu Izrael vyhnáni z většiny arabských zemí, jednalo se tehdy téměř o milion osob. V dnešní době jsou zde vražděni křesťané a jejich svatostánky ničeny. A nejen to, vraždí se mezi sebou i jednotlivé islámské a arabské odnože, včetně nejpočetnějších sunnitů a šíitů.

Pokud Evropská Unie a Spojené státy budou i nadále platit z našich daní renty rodinám teroristů, kteří spáchali sebevražedné atentáty, terorismus bude i nadále nejlepším způsobem, jak zajistit rodině luxusní život bez práce a námahy. a dál budou vražděni nevinní lidé.

Již v minulosti mnoho teroristických organizací ukončilo svou činnost z důvodu zastavení přísunu financí.

Porušit šabat kvůli zastavení žhářů je micva

Reagoval vrchní rabín u Západní zdi na otázku jak mají lidé reagovat při setkání s lidmi, kteří se pokoušejí založit požár.

V souvislosti s požáry, které v současnosti zuří na celém území Izraele, vrchní rabín Tzfat, Šmuel Eliahu, byl dotázán, jak mají lidé reagovat podle židovského práva při setkání s lidmi, kteří se pokoušejí založit požár.

Židovský zákon zakazuje Židům hasit požár během šábesu, pokud ten přímo neohrožuje život jejich či ostatních osob.

Rabín Eliahu odpověděl: "Premiér definoval požáry jako teror. Jeden z vrchních představitelů bezpečnostní služby Šin Bet nazývá požáry „zbraň hromadného ničení.“ Jako zázrakem nikdo během stovek požárů neuhořel zaživa, ale raději nebudeme spoléhat na zázraky."

„Je určitě povoleno porušit micva během šabatu pokud je cílem této činnosti zastavit oheň a také pachatele požárů. V případě potřeby je povoleno i na ně střílet.

„Doufám, že vrchní velitel IDF (Izraelské armády) a vrchní velitel policie budou dávat jasné pokyny vojákům, policistům i civilistům v případě, že požáry ještě nebyly zažehnány, je to jejich zodpovědnost.

Autor: Lenka Hoffmannová | karma: 38.87 | přečteno: 2044 ×
Poslední články autora