Izrael jedná s Ruskem, aby zabránil masakru Syřanů na svých hranicích

1. 08. 2018 7:16:40
Obává se masakru civilistů z řad rebelů postupujícími vojsky věrnými prezidentu Bašaru al-Assadovi. Izrael požádal Rusko, aby zabránilo ohrožení či masakru civilistů v dobyté jižní Sýrii u severní hranice Izraele.

Zprávy izraelského Channel 2 v pondělí uvedly, že Jeruzalém předal Kremlu zprávu o této záležitosti a varoval Assada prostřednictvím Ruska, aby se vzdal takových zvěrstev.
Rusko je blízkým spojencem Assada,doposud mu pomáhalo v jeho úsilí porazit různé vzbouřenecké frakce v jeho zemi a ovlivňovalo Assadovy akce.
Poblíž severní hranice Izraele v posledních týdnech probíhaly těžké boje na syrské straně, zatímco režimní síly přikročily k likvidaci ještě zbývajících povstaleckých držav v této oblasti, které se částečně dotkly i izraelského území.
Syrská vláda znovu získala kontrolu nad oblastí na hranicích s Izraelem poprvé po 7 letech v pondělí poté, co teroristé napojení na Islámský stát se vzdali svého posledního území v této oblasti.
Organizace spojených národů potvrdila, že více než 7000 dětí zahynulo nebo bylo zraněno v syrském konfliktu od roku 2013 a podle neověřené zprávy uvádí počet "více než 20 000" dětí.
Zpráva dodává, že Izrael je také připraven přijmout opatření k zabránění takového masakru.
V poslední době na základě žádosti USA a dalších evropských zemí provedla IDF humanitární operaci na záchranu 422 syrských příslušníků pomáhající organizace White Helmet (bílé přilby) a jejich rodinných příslušníků.Civilní obyvatelé byli evakuováni z válečné zóny v jižní Sýrii kvůli bezprostřednímu ohrožení jejich životů. Assadův režim deklaroval , že tato záchranná a pomáhající skupina je teroristickou organizaci a tvrdil, že se podílela na činnostech proti Assadovi.

"Přemístění vysídlených Syřanů přes Izrael do dalších zemí, které je přijmou, je výjimečným humanitárním gestem," uvedl IDF.Civilisté z White Helmets byli následně převezeni do Jordánska, poté se přesunuli do některých zemí nebo do Kanady.
"Izrael pokračuje v dodržování politiky neintervence týkající se syrského konfliktu a nadále považuje syrský režim zodpovědný za všechny činnosti na území Sýrie," zdůraznil IDF.
Prostřednictvím operace Dobrý soused, kterou provedla IDF, byla poskytnuta humanitární pomoc Syřanům, kteří až donedávna považovali židovský stát za svého nepřítele.
V rámci operace Dobrý soused IDF poskytla více než 1500 tun potravin, 950 000 litrů paliva, 8 000 kusů balení plen, 545 tun dětské výživy, 25 000 balení léků a zdravotnického vybavení, 775 jednotek zdravotnické techniky, 250 tun oblečení,14 000 hygienických výrobků a 300 stanů Syřanům od června 2016.
Navíc bylo na izraelských specializovaných klinikách léčeno více než 1 300 syrských dětí trpících různými nemocemi a neduhy.
Polní klinika Mazor Ladach, kterou zřídila IDF a mezinárodní pomáhající organizace v jižní části Golanských výšin. Tato klinika poskytla od svého otevření v srpnu 2017 zdravotní péči zhruba 6 000 syrských civilistů trpícím různými zdravotními problémy.

Autor: Lenka Hoffmannová | středa 1.8.2018 7:16 | karma článku: 20.55 | přečteno: 726x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění - Návod k použití

Každý si myslí, že mozek má a že ho používat umí. Přesto stačí, když ztratí klíč od bytu nebo založí kamsi brýle, aby vše ztratilo smysl a začala panika a zoufalství.

29.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 35 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 15.11 | Přečteno: 184 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 41 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 10.79 | Přečteno: 133 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 18.86 | Přečteno: 238 | Diskuse
Počet článků 710 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1093

Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...