Masarykovo jméno zaštítilo nenávistnou konferenci v Luhačovicích

21. 10. 2018 19:58:24
100 let vzniku Československa si připomínáme již od začátku roku 2018. Ať už jsou to pozitivní či negativní události, které se udály v průběhu minulých 100 let. Přivítala jsem tedy pozvánku na konferenci v Luhačovicích.

Pozvánku mi zaslal pan Ryšánek angažující se v připomínce zejména vojenského působení našich občanů, které napomohlo vzniku Československa. V létě se zúčastnil připomínky 100 let od bitvy u Zborova.

Očekávala jsem setkání příznivců a obdivovatelů zejména našich statečných legionářů. Bohužel jsem se velmi zmýlila. Konference s krycím názvem "100 výročí vzniku Československa a československé vzájemnosti v Luhačovicích" pořádala pod záštitou "prezidenta ČR republiky, předsedy Poslanecké sněmovny ČR a předsedy Senátu Parlamentu ČR" ve velkém sále Městského Domu Kultury Elektra v Luhačovicích Masarykova vlastenecká jednota, z.s., Česko-slovenský výbor, Masarykovsko-Baťovská akademie s.r.o. a Masarykova demokratická akademie, o.s.

Mé počáteční nadšení z účasti na jedné z akcí k výročí republiky velmi brzy vystřídalo zděšení. Účastníci byli vesměs v důchodovém věku a bylo jich velmi málo. Pak mi došlo, že je vlastně dobře, že účast na konferenci je tak nízká. Ze zhruba 50 diváků bylo kolem 30 přednášejících. Po vyslechnutí proslovů, kde se hovořilo o amerikanizaci a germanizaci naší země, Německo bylo nazýváno "čtvrtá říše" či jen "říše", z rozpadu Československa byl obviněn Havel a Německo, a všem těmto bludům účastníci nadšeně aplaudovali a přikyvovali. Plná ústa vlastenectví zároveň promlouvala v nenávistném a závistivém duchu k emigrantům, západním otrokářům a EU - žaláři národů.

Během konference jsem přemýšlela, kdo zaplatil dvoudenní pronájem velkého sálu, ubytování, stravu a honorář pro přednášející vesměs z univerzit či poradce našich politiků. Také proto, že paní Věra Otmarová, členka Republikového koordinačního výboru Vlasteneckého sdružení antifašistů ČR, z.s. nostalgicky zavzpomínala na dobu, kdy jejich organizace byla před rokem 1989 členem Národní fronty a měli zajištěno pravidelné a dostatečné financování pro své aktivity. Paní Otmarová pronesla dle mého názoru velmi nenávistný projev ve vztahu k Němcům. Další nenávistný projev plný negativních emocí o aktivitách západních, imperialistů v naší zemi, pronesl pan Mgr. Tomáš Váca, který také konstatoval, že máme omezit počet univerzit, protože u nás je možné, aby "každý debil vystudoval magistra".

Průvodcem konferencí byl v parádní uniformě major v záloze PhDr. Stanislav Balík. Ten se svěřil, že si uvědomil, že s jeho zkušenostmi nastal čas, aby vstoupil do politiky. Kandidoval do Senátu, ale z 11 kandidátu se umístil bohužel až na 8.místě a spolu s účastníky konference se zamýšlel nad příčinami svého neúspěchu, a nad tím, jak příště uspět.

Souhlasím s tím, aby měli možnost vyjadřovat svůj názor a snažit se ho prosadit i lidé, kteří nesdílejí současné směřování naší země a to, co hlásají média. Na konferenci zazněly názvy účastníkům konference spřátelených médií a organizací. například Parlamentních listů a organizace Svaz bojovníků za svobodu, který, jak jsem zjistila doma po návratu z konference, právě vyznamenal medailí Za svobodu mlátičku Ondráčka. Jak se zmiňují média, neví se doposud za co.

Autor: Lenka Hoffmannová | neděle 21.10.2018 19:58 | karma článku: 29.95 | přečteno: 2139x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 35.37 | Přečteno: 668 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 30.31 | Přečteno: 2344 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.06 | Přečteno: 304 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.35 | Přečteno: 219 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.68 | Přečteno: 282 | Diskuse
Počet článků 710 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1093

Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...