Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

Jednu jedinou otázku !!

Palestinský lid, proč nemá právo žít ve vlastním státě ??

Děkuji za odpověď !!

0 1
možnosti
JFB

Protože nechce.

1) Palestinský stát na území historické Palestiny existuje již od začátku, jmenuje se Jordánsko

2) Další stát je jen navíc, ale budiž, ovšem ten několikrát odmítli Palestinci, ne Izraelci. Jen a jen Palestinci mohou za to, že nepodepsali mírové smlouvy.

1 0
možnosti
TJ

Představte si, že se do našeho pohraničí začnou vracet do země zaslíbené jejím předkům přemyslovskými králi, sudetští Němci a za pomoci brutálního teroru vyženou 800 tisíc usedlíků do uprchlických táborů, jako to provedli v roce 1948 příslušníci hnutí Irgun, které vedl Menachem Begin, mimochodem stejně jako Jásir Arafat pozdější nositel Nobelovi ceny za mír. Za bezprecedentní masakr vesnice Dejr Jásin /tzv. palestinské Lidice/, která měla dohodu o přátelství s židovskou komunitou, byl Irgun Albertem Einsteinem a celým světovým společenstvím, označen za organizaci fašistickou a není bez zajímavosti, že hrdinové teroristických skupin Irgunu, Lechi či Sternova gangu se stali základem Izraelské armády. Menachem Begin se stal premiérem, čímž byl odměněn za svůj příkladný teroristický boj proti civilistům. Neustále se zde vytváří chybný dojem, že Arafat stvořil Begina, ale přitom je to přesně naopak. Představte si, že jsou Vaši předci v roce 1948 vyhnáni navrátivšími se sudetskými Němci do uprchlických táborů na základě pofidérní ideologie, že pohraničí je jejich zemí zaslíbenou. Je to stejně tak pravdivé, jako tvrzení židů, že jen a pouze oni mají nárok na oblast, kde dnes díky vojenské převaze drtí jiné národy. Jeruzalém není původně ani židovské, ani křesťanské a ani muslimské město, ale město Jebůsejců, které brutálně postupně vojensky obsadili vyznavači výše uvedených monoteistických náboženství. Když kdysi Mojžíš a Jozue přitáhli do oblasti Kanaánu, tak jen díky naprosté brutální vyhlazovací válce ovládli Jericho a další města oblasti - bez milosti vyvražďovali nejen muže, ale ženy a děti, protože si nemohli dovolit zanechat za sebou nic živé. Jak si asi myslíte, že židovská menšina v roce 1948 ovládla většinu a obsadila navíc území v rozporu s rozhodnutím OSN - jen díky větší brutalitě než jaké byl schopen jejich nepřítel. Není rozdílu mezi Izraelem a Putinem, který také jen díky větší síle obsadil Krym, který považuje za poloostrov zaslíbený Rusku a nikomu jinému.

3 9
možnosti
MK

Souhlasím, jenom toho Putina bych tam netahal.

0 5
možnosti
Foto

K73a97r69e20l 29M81á90d62l58e

26. 12. 2014 22:08

Karma jako hrom, jenom tam trochu zaskřípalo to přirovnání k zaměstnancům praktických škol a dětských domovů, to tam být nemuselo.

4 1
možnosti
RK

Pro pana Formánka,

Němci byli sice minorita v ČSR, ale  ta , která se o sebe prací  dokázala postarat. Palestinec a Rom jedno je. Rom je ten, který umí. Je úžasně přizpůsobívý . Palestinec na dávky US zvykl si už 3. generací. Nepotřebuje jako Rom vlastní stát, potřebuje jenom někoho , kdo to bude platit.

17 2
možnosti
JS

Ve Velke Britanii , Francii a Nemecku jiz existuji mesta a zony t.zv "judenfrei". Dnes to nazyvaji na rozdil od Hitlera "zionistfrei". Znamena to bojkot zbozi dovazeneho z Izraele a obchodu, ktere  toto zbozi prodavaji. Zda se, ze v EU jiz nazraly podminky pro uznani Palestiny, jako nezavisleho statu zamereneho na zniceni Izraele.

6 3
možnosti
AF

S palestinskými utečenci je to asi jako s německými "vyhnanci" z Čech. Také se nechtějí smířit s tím, že Sudety nepatří Německu, ale Česku.

8 3
možnosti
NM

....nedá se nic dělat ale palestinci mi připomínají jednu minoritní skupinu obyvatel z ČR kteří mají pořád nataženou ruku a účelově lžou když za to něco kápne....

19 2
možnosti
MK

Možná dozrál čas, aby se Palestinci z utečeneckých táborů vrátili konečně domů k normálním životům. To by tomu ale nesměl bránit Izrael.

1 37
možnosti
JFB
ZK

Proč je titulek o Zaorálkovi, když blog není? Navíc když je Zaorálek v praxi daleko proizraelštější než kdy byl Schwarzenberg?

8 8
možnosti
OR

O55s26k25a17r 82R61a61z55á54k

26. 12. 2014 18:33

Proizraelský je Zeman, nikoliv Zaorálek.

4 0
možnosti
NM

....někde jsem četl kolik tun betonu bylo zpracováno na tyto tunely a mimo jiné,co by se za to postavilo užitečných staveb...použiju větu za Švejka..." to se nám tu hoduje když nám na to půjčují"....tady EU a hlavně ČR  jinak jak se zachovala ČR v době podezřelého výbuchu trezoru to vše ztvrzuje....

26 1
možnosti
  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1099x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi