Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Záměrně jsem do nadpisu neopomněla dát to slovo Rusko, jistě správně, protože kromě Íránu v Sýrii tahá za nitky Rusko a už si mne ruce, včetně třeba Turecka, jak si přivlastní tamní území bohatá na suroviny. Koukám, jak se hned ti, kteří mají na starost šířit tady ruské dezinformace, sešikovali. Aspoň víme, kdo kam patří, že.

0 0
možnosti
DR

Takový, s prominutím puberťácký blábol, jsem paní Hoffmanová od Vás fakt nečekal, považoval jsem Vás za inteligentnější osobu. Asi jsem se holt mýlil. Komentovat ho tudíž nemá žádný smysl. Přeji hezký večer a především opravdu věcné, byť třeba i jiné názory.

0 0
možnosti
BV

Paní Hoffmannová,

asi byste se měla podívat na mapu na servru zachycující vývoj situace v Syrii. Pak byste, možná k svému údivu, zjistila, že oblast u syrských Golanských výšin, nyní okupovaných Izraelem, která nyní byla osvobozena či obsazena syrskou armádou, dlouhodobě ovládal Islámský stát. Ten se tam mohl udržet jen s pomocí s Izraele případně z Jordánska. Izrael zcela prokazatelně léčil zraněné bojovníky IS.

K rychlému osvobozování územi syrskou armádou nepochybně pomáhá i to ýr Asadův režim dodržuje dohody s rebely. Za to, že se vzdají a odevzdají těžké zbraně je odváži na dohodnutá území třeba k povstalcům v Idlibu. Také nepronásledují místní obyvatele - naopak jim poskytují v rámci možností pomoc. Mnohé rebelské skupiny se také integrují do vládních sil. Režim samozřejmě útočí a likviduje ty rebely co se nevzdají a kladou ozbrojený odpor.

Za dané situace, kdy Izrael útočí na Syrii, kdy semu zamane, je daná starost poněkud pokytecká.

Situace v Syrii se dá i zpětně sledovat změnou času na stránce či úpravou datumu na konci odkazu

https://syria.liveuamap.com/en/time/01.06.2018

2 1
možnosti
DR

Naprostý souhlas, nevšiml jsem si že by ten syrský "zloduch" obyčejným obyvatelům po úspěšných operacích uřezával hlavy, tak o jakém masakru to plácají?

A pro některé nechápající, na koho Izrael v Sýrii útočí tu asi dodávat nemusím, snad jen že na syrské vládní síly to fakt není. Jen upřesním že IS ovládal pouze část hranic na Golanech, konkrétně cca asi 15 km v jižní části, nicméně na věci že IS tiše toleroval to nic nemění. O tom že spolu s Bílými přilbami evakuoval i několik vysoce postavených povstaleckých velitelů, podporovaných samozřejmě západem, už raději nemluvě. Nejspíš to bylo též v rámci akce "Dobrý soused."

A na závěr, ta dojemná "starost" Izraele o civilní obyvatele Sýrie po tom co cca před týdnem skupinku asi 200 civilistů žádající o pomoc poslal od hraničního plotu pryč, je tudíž opravdu úsměvná.

0 0
možnosti
DR

"Assadův režim deklaroval, že tato záchranná a pomáhající skupina je teroristickou organizaci a tvrdil, že se podílela na činnostech proti Assadovi."

A taky má naprostou pravdu, nikdo jim nebere zcela jistě cennou humanitární pomoc, ovšem touto "záchranou" v níž samozřejmě nebyly pouze ty slavné Bílé přilby, bych se opravdu zrovna moc nechlubil.

"Syrská vláda znovu získala kontrolu nad oblastí na hranicích s Izraelem poprvé po 7 letech v pondělí poté, co teroristé napojení na Islámský stát se vzdali svého posledního území v této oblasti."

Ano vzdali, vojenské operace na jihu včera obsazením Baytu Arrahu z rukou Daesh u jordánských hranic opravdu skončili. Ovšem skončili nakonec ne přímo vojenskou cestou ale evakuací posledních jejich bojovníků na východ do Badie po dohodě s tím zlým Asadem výměnou právě za 17 drúzských žen které IS zajal minulý týden po sebevražedném masakru v Suwajdě.

0 0
možnosti
Foto

Je to v pořádku, repatriace teroristů je humanitární čin. B\lo b\ však záhodno, aby si je Izrael nechal na svém území a nedistribuoval je dále do světa, jinak stejně nakonec skončí v Evropě.

1 1
možnosti
RC

Ano, jde hlavně o syrské Drúzy a jejich rodiny, kteří potřebují naší(izr.pomoc).

Drúzští předáci v Izraeli neobvykle ostře předevčírem i včera varovali, že pokud B.Netanyahu neochrání jejich bratry u hranic s Izraelem a nechá Asadovi napospas, bude to mít následky pro jejich budoucí rekrutování do IDF.

3 0
možnosti
LH

Izrael už na popud izraelských Drúžú mnohokrát zasahoval na syrské straně Golanských výšin, přestože se drží zásady nevstupovat na žádné bojující straně do syrského konfliktu. Ještěže mají Drúzové Izrael, jinak už by jejich bratři v Sýrii byli vyvražděni.

3 0
možnosti
  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1099x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi