Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MG

Nemozem si pomoct, ale nahradit fanaticky komunizmus fanatickym krestanstvom je mozno nieco, co Putin robi "dobre" v zmysle, ze je to vyhodne prenho sameho, ale z hladiska "dobra" je to na rovnakej urovni ako komunizmus, fasizmus alebo salafizmus. To uz by sme (omluva za argumentum ad hitlerum) mohli rovno pochvalit aj toho fuzateho typka, co v Nemecku parodoval Charlieho Chaplina...tiez vedel dat narodu ideologiu, za ktoru boli ludia ochotni umierat. Autorka je zjavne krestankou a to, co by jej vadilo na inych nabozenstvach, tomu v krestanstve fandi.

Je pravda, ze absencia ideologie, ktoru by vsetci slepo nasledovali, stavia vodcov pred tazsie vyzvy, nez rezimy, kde to funguje takto, ale za krajinu, kde sa za "urazku nabozenstva" zatvaraju ludia, ktory sa vyjadria proti politickej alebo korupcnej cinnosti cirkevnych papalasov, by som to nemenil ani keby mi k tomu chceli pribalit dozivotnu zasobu kaviaru, vodky a blondatu modrooku Natasu ako bonus.

1 0
možnosti
DP

S tim islamem to mate nejaky pomotany. Nejvic muslimu jz evropskych zemi ma bezkonkurencne Rusko. tak nevim.

Druha vec je, kdyz je to Rusko tak bozi, tak proc vsichni utikaj Ruska pryc a neni hromadna migrace dovnitr.

2 0
možnosti
LU

a neni hromadna migrace dovnitr. ;-D;-D;-D;-D;-D

Rusko má práveže obrovské problémy s migráciou dovnútra.

Milióny Ukrajincov, Kazachov, Číňanov... pracujú v Rusku.

Získať ruské občianstvo bežnému migrantovi nie je tak jednoduché ako v EU.

Rusi si bránia svoje hranice pred migrantmi, s Číny, KĽDR, arabských štátov a to aj použitím sily.

Je dosť známa udalosť, ktorá sa udiala nedávno, ako ruskí pohraničníci rozstrieľali a pozabíjali migrantov na rybárskom člne, ktorí vstúpili do ruských výsostných vôd, pri pokuse emigrovať z KĽDR.

Riešia nespočetné narúšanie Rusko -Čínskej hranice s pokusmi Číňanov sa dostať nelegálne a hlavne natrvalo do Ruska.

1 1
možnosti
PV

Faktem je, ze s obnovou kostelu a jinych nabozenskych symbolu zacali Rusove celkem brzo po rozpadu SSSR, tedy v druhe polovine devadesatych let a plno Rusu si naslo v nabozenstvi nahradu za vedecky komunismus.

2 0
možnosti
JZ

Velice zajímavý příspěvek a zasloužená karma. Na druhé straně se sice Rusko hlásí k tradičním hodnotám. Ovšem jen slovně, praxe je jiná. Rozvodovost a potratovost jsou v Rusku daleko vyšší než v západních zemích.

6 1
možnosti
Foto

Kde o tom píší?

0 0
možnosti
KK

Nesmysl. Vámi zmiňovaná "světská liberální abstrakce" je jenom novým typem náboženství.

Pokud je nějaké společenství ovládáno rigidní ideologií, tak záleží jenom na její "tvrdosti" a na tom jak moc lidi s..e.

Komunismus, fašismus, islám a Putinismus jsou tvrdé, "EU liberalismus" je zatím měkký.:-/

1 0
možnosti
MV

Rád bych viděl, jak by na váš text reagovali lidé, kteří v Rusku žijí dnes a denně.

1 1
možnosti
Foto

Budu se opakovat. Moje manželka je Ruska. Z Permu. Jezdíme tam několikrát do roka na tři týdny až měsíc. Na rozdíl od manželky, Rusky, tam jezdím rád, protože je tam stále co nového objevovat. A mohu tak zcela zodpovědně říct, že to co píšete není založeno na faktech. Putin vede Rusko do záhuby. Pomalu ale jistě. Není pravda že symboly SSSR mizí. Naopak, stále více se staví nové. A tak by se dalo pokračovat, včetně jeho agresivní politiky vůči sousedům.

14 7
možnosti
Foto

To jsou věci. Tak dobře, jaké symboly SSSR se staví? Možná památníky vítězství. Ale, to lze jen velmi stěží považovat za symbol Ruska, stejně jako Zátopkova vítězství nelze vykládat jako symboly komunistické moci.

6 4
možnosti
PB

Nemyslím si, že hajlující pravoslavní kněží na ulicích by dokázali nasytit stále více zaostávající Rusko, či naplnit jeho vykradený důchodový systém. Tady to srovnání, jakože vypovídající aspekt, fakt kulhá.

9 5
možnosti
Foto

Hajlující pravoslavní kněží (nejsou to náhodou popové?)???

3 0
možnosti
JN

J49i25ř37í 17N27o32v65á55k

15. 8. 2018 23:04

Rusko, země ve které je 10-20% muslimů (podle toho kdo je sčítá), kde je v řadě svazových republik legální právo Šaría (třeba Čečna), kde se počet křesťanského/ateistického obyvatelstva každý rok snižuje o 1-2% (krásně to ukazuje populační mapa Ruska, kde je zelenost barvy přímo úměrná počtu muslimů v oblasti), přesto je Rusko populačně na nule, takže to táhnou Islamisti, je křesťanská země.

6 1
možnosti
  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1099x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi