Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

Řvete opravdu silně a já se vám nedivím, ale Trump nikoho neobvinil, že sinagoga neměla ozbrojenou ochranu.

Jenom řekl, že kdyby ji měla, takmohlo být obětí méně. Mohlo a taky nemuselo.

Pacifistická společnost je bezbranná proti řádění podobných gaunerů, to nezměníte ani tisícem blogů. :-/

1 1
možnosti
JL

Vazena pani Hoffmanova. Nevim kde ziskavate zpravy o americke spolecnosti. Jen dulezitou poznamku k vasemu blogu. Vsichni, kdo kritizuji prezidenta Trumpa z necitlive poznamky o nutnosti byt ozbrojen i pri nabozenskych obradech, specialne zidovskych, je nutno porozumet a hlavne citit to nebezpeci celkove. Vam, pani Hoffmanova jen doporucuji si zjistit projevy (posledni 14 zari) "mocneho vudce americkych muslimu" pana FARAKANA. Jeho protizidovske vykriky a urazky prinaseji i me husi kuzi. Z podstaty jeho projevu a z jeho postaveni v cernoske komunite, je nutno mit obavy z nasledku jeho retorik. Zde je podstatna vaha v Trumpove komentari k teto tragedii.

O lavine lidi ze stredni Ameriky, pochodujici k hranicim USA, mohu jen podotknou osobni zkusenost z imigrace me rodiny do USA. Trvala pet let a stala muj podnik okolo 6000 dolaru. (potrebovali technika znajici metricky system) Behem techto peti let, jen ja jsem mel povoleni pracovat. Moji dva synove, chodici na stredni skolu, (college), museli platit plne skolne, protoze nebyli obcany.

Proto se nesmite divit me podpore prezidenta v teto otazce. Take proto, ze znam organizaci a financni podporu pro tuto "lavinu" pochodujici k hranicim USA. Mlceni "levicovych sil" (demokratu)je take udivujici. Asi jste jedna z nich. To vas lituji.

1 0
možnosti

Trump (a převážná část pravice celkově) patří ke spojencům Židů. Ostatně, Izrael si ani jinou než nacionalistickou politiku nemůže dovolit, v okamžiku, kdy by přešel k té, kterou nenápadně prosazujete, by přestal existovat. Zajímavostí je v této souvislosti existence židovské frakce v AfD.

Naopak, střelec nepatřil k "obdivovatelům" Trumpa, byl naopak jeho kritikem. Považoval ho (právě pro jeho podporu Izraele) za židovskou loutku. Viz https://stredoevropan.cz/2018/10/28/v-usa-strelba-u-synagogy-nejnicivejsi-smrtici-utok-na-zidy-v-jejich-americke-historii/

Trump se vyjádřil necitlivě, o tom žádná. Bohužel, to už je Trump (u nás platí totéž o Zemanovi). Na druhé straně, píšete, že nikdo nepotřebuje vlastnit celý arzenál zbraní. Možná je to cynické, ale kdyby ho někdo v té synagoze měl u sebe, mohlo to dopadnout jinak... V samotném Izraeli by tomu tak nejspíše bylo.

S uprchlíky už jenom využíváte situace a manipulujete, pokud tím myslíte "uprchlíky" v reáliích Evropských, tedy převážně muslimy (špatné je, jak tahle manipulace se slovy mate, oba víme, že ani jeden nemíníme skutečné uprchlíky, ovšem já teď netuším, jestli míníte stěhování národů z Afriky a západní Asie do Evropy nebo to z Jižní Ameriky do Severní, pomohlo by přestat manipulovat uprchlíky a jasně napsat, koho vlastně míníte), tak ti mají v Evropě na antisemitismus téměř monopol (ostatně, proto ta židovská frakce AfD).

Jak jsem pochopil z dalších blogů (prohlédnuto jenom letmo), jste pravděpodobně Židovka. Pak mám pochopení pro to, že Vás téma osobně zasáhlo. Ovšem emoce bývají špatný rádce. Těmi byl zaslepený právě ten střelec. Je lepší se x-krát zhluboka nadechnout a řídit se rozumem.

4 0
možnosti
JL

Trump se vyjadril necitlive... ale presne v obvzdusi americke spolecnosti. Kazde uskupeni muze mit nepratele. Tech potrestenych nemusi byt mnoho. Staci jeden! Pri poslechu "vyznamneho americkeho muslima" pana Farakana, je nutno se mit na pozoru. Zde pani autorka blogu opomela se zminit.

0 0
možnosti
Foto

poznámku že bezpečnostní zařízení mohlo zachránit lidské životy jako obvinění nevidím-ale mohl si to odpustit, v tu chvíli to nebylo citlivé-stejně jako že autorka takové tragédie využije k volebním výzvám a snaze ovlivnit voliče nebo nabádat lidi aby upozorňovali na ty kdo šíří vtipy o židech, ovšem věta kde naznačuje, že stovky dětí zabitých při střílení ve školách by měly být méně pobuřující než smrt jedenácti židů, to zní docela sebestředně-já vím že jsou národ vyvolený ale smrt každého nevinného člověka je hrozná a dětí zejména

Tohle nebyla náhodná střelba ve škole. Toto nebyla náhodná střelba do lidí na koncertu nebo v baru nebo v obchodním centru. Byl to cílený promyšlený útok na Židy v synagoze o svátku šabat.

Zdroj: https://hoffmannova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=685421

1 0
možnosti
PH

Přesně tahle hysterie, jakou paní prezentuje v článku, vedla k vyhrocení situace v USA.

1 1
možnosti
Foto

Velmi emotivní a velmi potřebné. R^

5 0
možnosti
Foto

velmi nehodné využít takové tragédie k předvolební agitce a výzvě proti Trumpovi-kteréhp sice ráda nemám, ale udělat z jeho oprávněné poznámky ohledně bezpečnosti přímo obvinění tak to je skutečně hysterickéRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1099x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi