Okleštěk proti hejtmanu Koštovi

Již před komunálními volbami v roce 2014 členové krajského výboru ANO Olomouckého kraje žádali změnu ve vedení krajské organizace.

Předsedou byl tehdy stejně jako dnes Ladislav Okleštěk, který si zřejmě z důvodu povinností v poslanecké sněmovně nestíhal plnit krajské povinnosti.

S návrhem na výměnu krajského lídra tehdy přišli členové organizace na Šumpersku. Ladislav Okleštěk krizi ustál a přislíbil větší aktivitu ve své funkci.

Během prvních voleb, kdy se kandidáti hnutí ANO dostali až do parlamentu, byl v Olomouckém kraji voliči z nevolitelné pozice zvolen lékař olomoucké letecké záchranné služby MUDr. Milan Brázdil, který se stal slavným nedlouho předtím nejen tím, že zachránil život muži, kterému obrovská dřevěná tříska na pile prorazila hrudník. MUDr. Brázdil ji přes opačná doporučení vytáhl, a tak muži zachránil život.

V komunálních volbách olomoucké ANO uspělo, jenže propáslo jednání s budoucími partnery, kteří je společně vyšachovali, a tak se primátorem města nestal člen ANO, ale pedagog z olomoucké univerzity a člen ČSSD Antonín Staněk a ANO skončlo v opozici. To byl velký neúspěch ANO po velkých očekáváních.

Obecně lékaře lidé na kandidátkách častěji zakroužkují, je to stále vysoce ceněná a prestižní profese. S tím zřejmě počítalo ANO také v podzimních krajských volbách, když nahonem oslovilo uznávaného lékaře, který přednáší na lékařské fakultě univerzity v Olomouci a v Ostravěa je propagátorem a autorem mnoha článků a publikací o zdravé výživě.

ANO uvažovalo správně, Košta na čele kandidátky jistě přivedl straně i mnoho nerozhodných voličů. Poté bylo jasné, že elegantní a vzdělaný muž bude tím pravým hejtmanem. Jenže po krátké době představitelé hnutí včetně Babiše zjistili, že pan doktor nebude jen další loutkou, ale aktivním politikem, který nesleduje jen stranické zájmy.

Okleštěk to nehodlal strpět a na tajné schůzce s vyloučením hejtmana se vedení kraje rozhodlo jej vyzvat k rezignaci. Jenže Košta není jen poslušný roční člen ANO, ale bojovník, který se nehodlá vzdát. Zřejmě má k tomu důvod, jeho spolustraníci a členové krajského zastupitelstva mu vyjadřují podporu, a tak se uvidí na nejbližší schůzi krajského zastupitelstva, které bude o dalším setrvání hejtmana ve funkci hlasovat.

Jako reakce na podivné praktiky v hnutí ANO se objevují různé dohady. V Hanáckém večerníku vyšel článek s názvem: Okleštěk s Faltýnkem si zvou členy ANO. Zveřejňujeme proto číslo na Oklešťka, ptejte se! V článku je uveřejněn mail, kterým Okleštěk svolal na pátek 10. února v pravé poledne členy hnutí ANO k poradě, samozřejmě bez současného hejtmana. Další dění bude jistě zajímavé a vynese na světlo další informace o nedůvěryhodnosti a manipulacích některých představitelů hnutí ANO.

 

 

Autor: Lenka Hoffmannová | neděle 12.2.2017 11:22 | karma článku: 24,52 | přečteno: 712x
  • Další články autora

Lenka Hoffmannová

Bojím se o život!

1.7.2019 v 20:08 | Karma: 22,30
  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1099x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi