Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pěkný blog. Podotýkám, že se to bohužel dá vztáhnout na naši agrobolševickou vládu. Také tu vede jedinec, který chce provést hlubokou reformu. Také se o ní příliš neradí, svou stranu i vládu má absolutně podřízenu a demokratické mechanismy mu překážejí, takže hledá skulinky, jak je obcházet. Neřekl bych, že je pan premiér přímo socialista, i když má k socialistickému uvažování blízko. Svoboda je mu cizí, člověk musí hlavně poslouchat a stát ví nejlépe, co je pro něj dobré, proto je potřeba, aby byl co nejsilnější.

1 0
možnosti
PK

Pokud vím tak úspěch Sanderse v USA spočíval i v tom, že uskutečnit dnes americký sen není pro většinu reálné. Není to asi jen prý v lenosti mladé a střední generace. Ale v USA by šlo jen o změnu rozdělování a ne vlastnictví. To není žádný socialismus, jen sociálnější kapitalismus. Venezuela je katastrofa, ale je to z jiného soudku.

2 0
možnosti

Pokud by to ovšem v USA prošlo, tak by byl americký sen ještě obtížnější v důsledku vysoké míry zdanění. Americký sen spočívá v tom, že se jedinec vypracuje vlastní pílí. V sociálním kapitalismu se to ovšem příliš nevyplatí, protože čím víc se snaží, tím víc mu stát bere. Naopak se stále více vyplatí moc se nesnažit, spolehnout se na stát a pokud možno jít pracovat pro stát, protože to je jistota až do důchodu.

1 0
možnosti
RS

On ten pojem "páchati dobro" není samoúčelný a vystihuje podstatu toho, že jakési "univerzální dobro lidstva" je dost nebezpečný mýtus, který se nakonec obrátí ve zlo. Je smutné, že selhání socialismu se vrací znovu a znovu, aniž by se z toho někdo poučil.

1 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, že vždy platí, že čeho je moc, toho je příliš, i dobra. Ale stejně tak platí, že dobra nemůže být nikdy dost.

0 1
možnosti
FD

Jak jeho otec sadil,tak i sklidil.

0 0
možnosti
  • Počet článků 710
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1099x
Píšu, protože mě to baví a chci se podělit. https://www.facebook.com/sekacdamsky?fref=ts https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.pr

https://www.facebook.com/lenka.hoffmannova.veganka.a.zdravi